Tour de nostalgie

In 2007 stond skiken nog in de kinderschoenen
In 2007 stond skiken nog in de kinderschoenen

Skiken in Overijssel is begonnen in het Vechtdal. In december 2006 is skiken in Nederland geintroduceerd en het stond toen ook internationaal nog in de kinderschoenen. In januari 2007 arriveerden de eerste skikes in onze provincie, in Dalfsen. Skiken was toen nog heel onbekend maar de toekomstplannen waren groots. In dit oude krantenartikel kun je meer lezen over deze goede oude tijd…

Skiken in Overijssel begon dus in het Vechtdal. Daarom organiseren wij daar dit jaar een aantal evenementen.
In de zomer is in Zwolle is een speciale skike middag voor onze leden georganiseerd. In het najaar worden toertochten verreden in het Vechtdal.

Skiken op de Rechterensedijk
Skiken op de Rechterensedijk bij Dalfsen

De skike middag is de afsluitende training in het eerste blok techniektraining van dit jaar. Het Engelse Werk is een locatie in Zwolle die gemaakt lijkt te zijn om te skiken. Onverharde paden slingeren zich heuvelop en heuvelaf door een prachtig park aan de IJssel.

Op 15 september is een toertocht verreden in de omgeving van Dalfsen.
Zondag 10 november maken we een toer in de omgeving van Ommen.