Verslag toertocht Holterberg 14 juli

Op deze dag met een touretappe naar de Mont Ventoux besloten wij ook eens de ‘bergen’ te gaan opzoeken.
De start was een beetje vals bij het station van Deventer, waar Otto ontdekte dat Menno geen stokken bij zich had. Razendsnel werd besloten een paar te gaan lenen bij Jurgen. Dat lukte (Jurgen: bedankt!) en nog net op tijd voor de boemel naar Holten bereikte Menno opnieuw het station. In Holten aangekomen en bij het aantrekken van de skikes scheurde een klittenband af maar lachend monteerde Menno een nieuwe want die zat wél bij de reservespullen.
Tijd om te gaan! Tien meter na het vertrek bleef de punt van een stok van Otto achter tussen de klinkers. Maar ook dat had geen gevolgen want Otto beschikt over zeer loszittende veiligheidspunten die makkelijk afneembaar (en weer terug te plaatsen) zijn.
Skiken op de Holterberg 14 juli
Eindelijk kon dan toch begonnen worden met waar we voor gekomen waren: de beklimming van de Holterberg op skikes! De eerste kilometers gingen nog wel maar voorbij het heideveld bij de beruchte ‘kei’ was daar de 10% ‘muur’ waar we slechts hijgend en puffend boven kwamen. Ondertussen waren ook heel wat wielrenners uit de veren en ook bezig met dezelfde klim. Wij skikers vallen natuurlijk veel meer op en hadden dan ook de meeste aanspraak.
De afdaling was vervolgens een fluitje van een cent, helemaal nadat Otto zijn remmen goed had afgesteld. Daarna hoefden we alleen nog maar een aantal inmiddels ook ontwaakte motorrijders, die blijkbaar denken dat de Holterbergweg een circuit is, te omzeilen en te zorgen dat de voor hen uitwijkende racefietsers óns omzeilden. Dit lukte allemaal en na een mooie afdaling, waarin Julian om onduidelijke reden plotseling het gras in dook, waren we nog net op tijd om snel een koffie naar binnen te gooien en de trein terug naar Deventer te halen, waarin we tevreden terugkeken op deze geslaagde etappe!