Toertocht 8 december 2013

ZonnebergerdijkMet een kleine maar snelle groep hebben we een mooie ronde gemaakt. Het parcours ging voor een deel over dezelfde wegen en paden als de Salland Marathon van dit jaar. Eerst over het viaduct over de N35 en verder over kronkelende weggetjes naar het Overijssels Kanaal. Daarlangs ligt een fietspad waar cross skaters van watertanden: op en neer, bochtje links, bochtjes rechts.. Helaas in dit seizoen wel met veel bladeren en afgevallen takken. Bij landgoed Zonnenbergen hadden we een primeur: langs de mulle Zonnenbergerdijk, waar je dus nooit kon cross skaten, is een gloednieuw fietspad van gravel aangelegd! Na ook nog een stukje over gladde klinkers ging de route zoevend verder over glad asfalt. Alleen het laatste stukje naar Nunu was nog een een dubbelstokker over mul zand… Een heerlijk ochtendje!