Toertocht 17 augustus 2014

foto 3
Zeven cross skaters uit Salland, één cross skater van Terschelling plus een supporter op de fiets hebben op deze frisse zondagochtend een mooi parcours afgelegd. Er stond een flinke zuidwestenwind maar door een uitgekiende routekeuze hebben we onderweg tijdens de ronde nergens tegenwind gehad!

Cross skater Jan van Terschelling snakte naar recht en breed asfalt omdat cross skaten op Terschelling behelpen is met bochtige, op-en-neer gaande schelpenpaadjes (terrein dat de gemiddelde cross-skater doet watertanden). Dit wegtype was daarom ruimschoots in de route opgenomen.

Onderweg kwamen we ook nog over een deel van het parcours van de marathon van vorig jaar maar de omgeving was onherkenbaar omdat we destijds niets konden zien door de extreme regenval. Deze ochtend bleef het droog…


Na de toer deden we koffie bij Uitspanning de Lepelaar. Na de koffie verschenen van wel drie cross skaters vrouw en kinderen (is cross-skaten een mannensport?), om mee te doen met de cooling-down op het springkussen!