Verslag toertocht Holterberg 8 maart 2015

Holterberg compilatie

De eerste dag met lenteweer van dit jaar gingen we naar de Holterberg voor een tochtje cross skaten. Zes deelnemers melden zich op de nog stille parkeerplaats bij het Natuurdiorama. De route gaat eerst over een slingerend fietspaadje door de bossen, een beetje op en neer om op te warmen voor het echte werk. We komen uit op de Holterbergweg als de meeste wielrenners en motorrijders nog moeten starten. Over de Holterbergweg gaat het over de heide, een beetje buitenlands sfeertje. En dan het echte werk: een klim van 40 meter hoogteverschil met stukken 10%! De stoerste fietsers die na ons bovenkomen hebben hun adem gespaard voor een energiek “hallo!” waarop wij gelukkig inmiddels na even uithijgen alweer kunnen antwoorden.
We gaan nog even door over de Holterbergweg en gaan dan verder over fietspaden. Deelnemer Eelco die de Holterberg goed kent als mountainbiker weet nog wel een leuk extra lusje met misschien wat onverharde meters ondergrond maar tot zijn verrassing is er een gloednieuw fietspad aangelegd langs ‘zijn’ bospad. Verderop nog even wat zachte bandjes oppompen van de jongste deelnemer die het op zachte banden toch wat zwaar begon te vinden (“veel zwaarder dan skaten op langlaufski’s”). Terug gekomen op de parkeerplaats tussen de horeca was de kermis inmiddels losgebarsten: alle motorrijders, fietsers en andere liefhebbers van de natuur uit de wijde omgeving liepen of tuften rond en het was zo druk dat we zelfs geen moed meer hadden tussen deze menigte op zoek te gaan naar een kopje koffie… Een lange toertocht maken was leuker! Volgende keer nog eerder vertrekken?