Clinic cross skaten voor de BSO

"Even mooi op een rijtje skaten, jongens!" Foto: Harry Mulder
Na drie kwartier kunnen de kinderen al mooi cross skaten! Foto: Harry Mulder

Op een zonovergoten Eikendal organiseerden wij in samenwerking met de Buitenschoolse opvang (BSO) een clinic cross skaten voor de kinderen van de Buitenschoolse Opvang (BSO) in Diepenveen.

Mirko van de Berg, ons jongste lid, verzorgde onlangs een presentatie over deze sport bij de BSO. Met behulp van een powerpointpresentatie probeerde hij de kinderen enthousiast te maken voor deze clinic. Ook gaf Mirko buiten nog even een demonstratie cross skaten.

Waar eerdere clinics verzorgd werden op het handbalveld van DSC moest deze keer uitgeweken worden naar een andere locatie. Het alternatief was snel gevonden: Het Eikendal. Mooi asfalt en (nog) geen verkeer, een prima locatie om de kinderen de beginselen van deze sport op wielen te leren. Onder deskundige leiding raakten de kinderen geleidelijk aan steeds meer vertrouwd met de techniek en na een klein uurtje oefenen hadden sommigen de vaart er al behoorlijk in zitten.

Onder zomerse omstandigheden konden de kinderen met hun begeleiders van de BSO terugkijken op een geslaagd uurtje cross skaten en was er voor iedereen na afloop limonade en fruit. Als aandenken kregen alle deelnemers een medaille mee naar huis.

Wij hopen dat de jeugd enthousiast is geworden! Het zou mooi zijn als we iedere woensdagmiddag een groep kunnen trainen!

(Met dank aan Harry Mulder voor foto + verslag)