Verslag toertocht 24 januari 2016

Skiketoer-2016-23-01
Het vierde wiel
Zondag 24 januari, de eerste toertocht in 2016. Een druilerige ochtend, in tegenspraak met de verwachtingen die droog weer aangaven. Toch meldden zich zes man bij Restaurant Nunu aan de Raalterweg, even ten noorden van Schalkhaar. Er was een pittige tocht gepland; 14,5 km was de bedoeling. Dat zou voor ons nieuwste lid Peter de eerste langere tocht worden op skikes. Hij kon zijn spreekwoordelijke borst natmaken!

Helaas waren de afstand en het tempo voor jongste lid Mirko (13) al gauw te veel. Hij en zijn vader kozen een verkorte route. Met vier man gingen we verder. Er kwam een helling aan: we gingen het viaduct over de N348 op. Voor Peter werd hier duidelijk waarom hij voor de cross-skate sport gekozen heeft: niet alleen een heerlijke manier van voortbewegen, maar ook een uitstekende work-out om je conditie te verbeteren!
Peter merkte dat hij moeite had om “constant door te rollen”. Dat bracht Menno op het idee de bandenspanning van Peter te controleren. De laatste meters naar de plek daarvoor gingen moeizaam.. En toen kwam de teleurstelling: de banden waren hard!

De route werd iets ingekort. Dat valt in deze omgeving met veel onverharde paden en oude klinkerwegen nog niet mee. Er verscheen nu een lang onverhard pad in de route. Meestal is dit een prima halfverharde weg maar door de vorst van de vorige week en de opdooi was het pad zompig en zwaar te rollen. Peter voelde zich een beetje het vijfde wiel aan de wagen maar daar was geen sprake van want we waren met zijn vieren ­čśë . “Een goed rollend voertuig heeft vier wielen nodig!”

Met rollen en stilstaan om bij te komen (en te fotograferen; Peter: dank!), werd na zo’n twee uur en 13,3 km toch het startpunt weer bereikt. Menno was rollend vanuit Diepenveen aangekomen en ging daarom door. Eelko, Hans en Peter vulden de verbrande calorie├źn weer aan met een kop koffie en een lekkere appelpunt.
Het commentaar van Peter: “al met al een mooie tocht en ik weet wat me te doen staat!”