Verslag toer Hattem – Noord Veluwe 6 maart

2foto's

Hattemse heuvels

Kwart over zeven zijn we wakker. Kan de toertocht doorgaan? Een blik naar buiten maakt ons blij; een prachtig opkomende zon en een droge weg. De temperatuur ligt net boven het vriespunt. Dat moet kunnen! Gelukkig dachten Leen en Eelco dat ook. Vanaf de Leemkule daalden we rustig af naar herberg de Molecaten. Links de bossen en rechts uitzicht op ‘t rijp in de weilanden. Na de herberg troffen we Menno, die ons vanaf station Zwolle tegemoet kwam. We vervolgden samen onze weg naar het centrum van Hattem, langs de Grote Kerk, en verder richting de IJssel. De bevroren uiterwaarden boden een werkelijk prachtige blik. Via het Apeldoorns kanaal voerde de weg ons naar de voet van de Veluwerug waar het echte werk begon. Heuvel op en heuvel af, en omdat we er geen genoeg van kregen, ook weleens dezelfde heuvel. Na de dalafdaling stond de koffie klaar bij de Leemkule, waar een paar fietsmaatjes van René zich aansloten voor de koffie. Het was een heerlijke tocht met een belangrijke les: “bij twijfel altijd gaan”.

Anneke en René