Loenermark: skikers’ paradise!

IMG_3767

Deze keer mocht Annekarlijn een toertocht uitzetten. We zouden dus gaan cross skaten op de Veluwe, bij Loenen. Annekarlijn was grondig te werk gegaan: elk weggetje over de Loenermark had ze verkend. Op elke splitsing, en dat waren er gelukkig nogal wat zodat we weer op adem konden komen, waarschuwde ze ons voor de komende gevaren: konijnenholen (in het wegdek!). boomschors, mul zand, grind, hellingen… Dat laatste deed enkelen van ons watertanden. En we werden niet teleurgesteld. Die hellingen, die waren er! En zo rolden wij voort over de glooiende heidevelden, over asfaltwegen (even bijkomen), fietspaden en het allerleukste: onverharde wegen! Vooral de combinatie van een onverharde weg en helling omhoog was een uitdaging. Voor wie er ondanks alle inspanningen nog oog voor had, was het ook nog een erg mooi gebied. Alles bij elkaar had deze tocht de allure van een langlauftocht in een mooi loipegebied. De Loenermark… het skikers paradijs bestaat!
Meer foto’s vind je op onze facebookpagina