Sallanders rollen met Trollen

Zondag 17 april stonden we met acht skikers van onze club aan de start van de Troll Roll in Ede. De ruim vijftig deelnemers konden kiezen uit diverse afstanden tussen 14 en 50 km. De 20 km route richting Renkum was veruit de populairste afstand. De club uit Ede was erin geslaagd om een prachtige afwisselende route uit te zetten door de bossen en het beekdal van Renkum.
Na de gezamenlijke warming-up vertrokken we in een lange rij richting het bos. Eenmaal goed op stoom tijdens de eerste lange klim hoorden we van achteren als een lopend vuurtje “Stop, stop …omkeren”… bleek dat we het bordje onderaan de berg naar rechts hadden gemist. Dus gedwee rolden we weer naar beneden om de juiste route te vervolgen. Dat zou ons niet weer gebeuren; immers een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen. Skikers helaas wel. In een mooie snelle afdaling verderop gingen de koplopers in straf tempo rechtdoor zonder oog voor het gele bordje dat naar rechts verwees. Gelukkig waren er ook dit keer weer enkele wakkere helden die ons tot de orde riepen.
Halverwege was een fraai rustpunt ingericht op het terrein van de ijsbaan. De tafel met al het lekkers stond echter onderaan een steil pad met ongelijke stoeptegels. Met een beetje stuurmanskunst lukte het ons om net op tijd voor de tafel tot stilstand te komen. De slimme lieden stapten bovenaan de helling uit de skikes en liepen op het gemak naar beneden.
Na de pauze vervolgden we onze tocht kronkelend door het beekdal. Zonder verdere omwegen bereikten we even later het eindpunt waar de overheerlijke soep met broodjes op ons stond te wachten. En alsof het allemaal niet op kon die dag mochten we, als kers op de taart, onze biatlon-kunsten oefenen met een lasergeweer. Wat een geweldige dag was het weer !

WP_20160417_001

WP_20160417_003

WP_20160417_005

WP_20160417_007

WP_20160417_010

WP_20160417_013

WP_20160417_014

WP_20160417_015