Cross skaten aan de overkant

Zie ginds komt de veerpont uit Olst weer eens aan
Hij brengt ons vier skikers, ik zie ze al staan.

Verslag van de cross skate toer op zondag 5 maart 2017

Heerlijk briesje
Dit keer begon de toertocht in Welsum, aan de overkant van de IJssel. De ervaren rotten toerden 10 km onder leiding van Anneke via Oene naar Heerde. De debutanten, licht geblesseerden en iets minder gevorderden namen samen met René de wat kortere route van 7 km naar Heerde. Met een heerlijk briesje in de rug zeilden we over de dijk. Onderweg namen we de tijd om stil te staan bij de ooievaarsnesten en natuurlijk bij de net geopende “Heerder stormvloedkering”. Nadat we de dijk hadden verlaten was het even zwoegen tegen de wind in, maar gelukkig rolde het nieuwe fietspad best wel lekker.

Vlaai
Aan de Haneweg stond de beloning in de vorm van koffie met Limburgse vlaai klaar, en we lieten het ons lekker smaken. Voor een deel van de groep was dit de afsluiting van de tocht, waarna zij zich lekker terug mochten laten rijden naar de pont. Enkele bikkels bonden na de pauze de skikes weer onder en vochten zich tegen de wind in weer terug naar het pontje. Al met al was het weer een gezellige en sportieve ochtend. Tot de volgende keer !