Toertocht Zuidloo 2017

Een prachtige dag brak op zondagochtend 7 mei aan. Op de parkeerplaats bij het zwembad Looërmark verzamelden zich 12 cross-skaters en 1 rolskiër voor een tocht door het Sallandse rondom het dorpje Loo. Eén daarvan was zelfs helemaal op de fiets vanuit Zwolle naar Loo afgezakt. Leo wilde die dag de 100 km vol maken. Fietsend dan wel te verstaan, de cross-skate toer was een extraatje. Ambiteus, dat zeker.

Na een fotosessie bij het zwembad vertrok de groep voor een tocht van ca. 13 en 18 km. Het tempo zat er goed in. De ravitaillering halverwege moest zich nog haasten om op tijd op de pauzeplek te zijn. Maar dat lukte en de rollers konden zich laven aan koffie of thee met een appelcake met appels afkomstig van een reclameactie van een bekende  opticien uit Deventer.

Na de pauze splitste de groep zich in tweeën, zodat een ieder aan zijn trekken kwam; toerrijders en km-vreters.

Na een anderhalf tot een kleine twee uur was iedereen weer terug op de basis en werd onder genot van alweer koffie of thee en opnieuw een vruchtencake de tocht nog even doorgenomen.

Al met al een geslaagde dag.

De fotosessie heeft nog geleid tot publicaties op de websites van en in een aantal plaatselijke kranten.