Zomertocht Heeten 2017

Prachtige zomertocht langs bos en water

Op tweede Pinksterdag 5 juni 2017 stonden ruim tien skikers en rolskiers weer klaar voor de maandelijkse toertocht.  Dit keer was Jurgen de enthousiaste gastheer. Hij had een leuke afwisselende tocht uitgezet in de omgeving van Heeten. Alle ondergronden zouden aan bod komen: van perfect rollend asfalt tot drijfzand waar lopen de enige optie was. Eerst rolden we via mooi asfalt naar het Overijssels kanaal waarna we het fietspad langs het water volgden. Tijdens een klein moment van onoplettendheid maakte Peter een flinke smak. Maar hij toonde weer eens zijn veerkracht en na een paar minuten kon hij de tocht gelukkig vervolgen. Ondertussen lagen even verderop de droge zandpaden geduldig op ons te wachten. Na enkele kilometers flink zwoegen droop het zweet er flink vanaf.  We snappen nu eindelijk waarom Jurgen op die enorm grote wielen rolt. De basisroute was zo’n 12 km, met twee extra lussen van 4 km voor de liefhebbers. Na afloop was het gezellig napraten in de tuin bij Jurgen onder het genot van lekkere koffie en een heerlijk stuk taart.