Een pittige 5e editie van de Salland Marathon

Regen, veel regen, in de week voorafgaand aan de Salland Marathon zorgde voor een nat en zacht parcours. Gelukkig voor de deelnemers is het grootste deel van het parcours verhard, maar er moeten hier en daar zandpaden genomen worden. Dat zal niet altijd even makkelijk zijn.

Om 10:00 uur op zondag 8 oktober j.l. stonden er zo’n 30 deelnemers aan de start van de 5e Salland Marathon cross-skaten en rolskiën. Zij konden kiezen uit 4 afstanden, 10, 20, 30 en 42 km. De weergoden waren hen niet onwelgevallig. De regen stelde niet zoveel meer voor en gaandeweg kwam zelfs de zon tevoorschijn. Elke afstandsgroep werd begeleid door een cross-skater van onze vereniging en de langere afstanden door een tweede begeleider op de fiets. Materiaalpech kon snel worden opgelost door het meegenomen reservemateriaal.

Die zachte zandpaden zorgde er wel voor dat er af en toe flink geploeterd moest worden en een enkeling zal hebben gekluund. Het woordje “cross” in de titel van het evenement deed zijn eer aan.

Na ruim een uur had de 10 km groep hun toer voltooid en konden zij aan de soep en de broodjes beginnen. De langere afstanden konden onderweg al op krachten komen bij de verzorgingsposten. Vanaf 12:00 uur kwamen de 20, 30 en 42 km groepen één voor één weer op de startplaats aan. De 42 km groep was enigszins uit elkaar geraakt, maar de laatsten van deze groep finishten rond 14:30 uur.

De organisatie verliep vlekkeloos en we kunnen terugkijken op een geslaagd evenement.

Voor een fotoverslag, klik op onderstaande foto voor een link naar het fotoalbum.
 

Foto’s