Herftstoer in de Loenermark

 
We hebben het weer voor elkaar gekregen! In een zeer nat weekend hield de regen het op zondagochtend, klokslag negen uur, voor gezien. Dat zorgde bij de start in ieder geval voor veel vrolijke gezichten onder de tien skikers en die ene rolskier.

Na een makkelijke start over dalend asfalt draaiden we al snel de eerste semi-verharde bosweg in. De ondergrond was door de overtollige regen van afgelopen week toch wat zachter dan we vooraf hadden gehoopt. De wieltjes draaiden daardoor niet zo vlot als anders. In het open terrein kregen we op deze moeilijke ondergrond een stevige klim voor de kiezen. Maar met veel doorzettingsvermogen kwam iedereen boven, waar we werden beloond met een prachtig uitzicht over de herfstkleuren van de Loenermark. Daarna rolden we grotendeels over asfalt richting de koffie en koek.

Na de pauze wachtte ons een prachtige doorsteek door het bos. Er zat geen vlakke meter tussen, en we moesten op de zachte ondergrond weer flink in de ankers om de stijgingen en afdalingen goed te verstouwen. Desondanks kwam iedereen met een brede lach weer terug bij de auto’s, blij dat het erop zat.

Voor meer foto’s, klik hier.