Start trainingen 2018

Het heeft even op zich laten wachten, maar de agenda is tot aan de zomer gevuld. Er staan nog wel een paar activiteiten onder voorbehoud, maar de voornemens liggen er.

En we hebben veel goede voornemens:

Rolskiën vormt een belangrijk speerpunt. Vorig jaar zijn wij daar voorzichtig mee gestart, maar het wordt vervolgd, want

Zondag 11 februari eerste techniektraining rolskiën.

Hierover zo dadelijk meer.
 
Cross-skaten/skiken vormt nog steeds de basis. Het aantal techniek trainingen wordt echter minder. Daarvoor in de plaats het volgende.
 
Twee keer per maand i.p.v. één keer wordt er een toertocht georganiseerd. René Schils heeft daarvoor de coördinatie in handen.
 
Elke maand wordt er gestreefd naar één techniektraining cross-skaten/skiken en één techniek training rolskiën.
 
Er wordt op maandagavond 9 april gestart met een proefles rolskiën en deze wordt gevolgd door een basiscursus van 4 lessen.
 
Op zaterdagmiddag 7 april wordt een proefles cross-skaten/skiken georganiseerd. Deze wordt gevolgd door 3 lessen basiscursus.
 
Eind mei start in Deventer een project om 50/55-plusser te interesseren voor actief bewegen: Fitstars. Hiervoor bieden wij op de zaterdagochtend vanaf 26 mei t/m 30 juni kennismakingslessen cross-skaten/skiken en rolskiën aan.
 
Op 10 juni wordt de 5Hoekloop georganiseerd. Wij hebben aan de organisatie aangegeven weer in te zijn om als onderdeel van dit evenement een cross-skate & rolski wedstrijd te organiseren. De organisatie van de 5Hoekloop heeft de intentie uitgesproken dat wij hieraan weer mee kunnen doen.

 
Je ziet een hoop goede voornemens en plannen. Je kunt deze ook terug vinden in de AGENDA

Zoals hiervoor aangekondigd vindt aankomende zondag 11 februari de eerste techniek training rolskiën plaats. De club beschikt inmiddels over de nodige sets rolski’s en schoenen, dus als je niet in het bezit bent van rolski’s mag dat geen belemmering vormen. Kom langs en maak verder kennis met deze Nordic Sport!

De training wordt verzorgd door Menno, bijgestaan door Eelje Dijk uit Drenthe die bezig is met de opleiding langlauf- en rolski-instructeur.

Vanwege het uitgeven van het materiaal vindt de training plaats op het DSC terrein aan de Schuurmansweg. De training begint zoals gebruikelijk om 9:00 uur