Herfsttintentocht Heeten

Met die naam stond de tocht niet in de agenda, maar het stralende heldere weer en het deels nog aanwezige blad aan de bomen, maakte dat je die naam wel aan deze tocht mocht geven. Het kwik schommelde weliswaar rond het vriespunt, maar de zon maakte het helemaal goed.

Zondag 18 november, om half tien meldden 8 cross-skaters en 1 rolskiër zich bij Jurgen Onland voor een tocht door het Sallandse landschap tussen Heeten en Lettele. Jurgen een beetje kennende werd er gevreesd voor een pittige tocht over zand- en gravelpaden. Nou, die zaten er ook wel in, naast stukken met klinkers en gatenkaasasfalt. Commentaar van Jurgen: “Het is toch cross-skaten”, met de nadruk op “cross”. Maar het moet gezegd worden: de tocht was schitterend en er kon ook gerold worden over mooi slingerende en gladde asfaltwegen en paden. Met veel verve voerde Jurgen een meute van zes deelnemers aan op een lekker tempo. Na zo’n anderhalf uur zaten er 16 kilometer op en wachtte de koffie met vlaai bij Jurgen in de keuken.

Dan mis je er nog twee in dit verhaal. Kim, één van de deelnemers aan de laatste basiscursus cross-skaten waagde zich aan deze toertocht. Als gebruikelijk worden er namelijk twee afstanden uitgezet: een wat langere afstand tussen de 15 en 20 km voor de ervaren cross-skaters en rolskiërs en een kortere afstand voor diegenen die dat nog te ver vinden. Zo had Jurgen ook een route van bijna 8 km voorbereid. Hans Koers nam Kim onder zijn hoede en samen hebben zij die 8 km volbracht. Ook bij hen ging de koffie met taart er goed in.

Aan de keukentafel werd er vast vooruitgeblikt naar het langlaufweekend in het Sauerland. Daarover later vast meer.