Supertolles Wochenende im Sauerland

Voor de derde keer inmiddels, hebben we een gezellig en sportief weekend in het Sauerland gehad. De sneeuw kwam geen minuut te laat.

Drie dagen genieten

Nadat Peter in december de kamers had geboekt, leefden we lange tijd tussen hoop en vrees. Dan zagen de voorspellingen er weer geweldig uit, zonk een dag later de moed ons weer in de schoenen. Ons geduld werd echt tot het uiterste op de proef gesteld, want in de nacht van donderdag op vrijdag viel net genoeg sneeuw. Voor de ploeg die vrijdagochtend al vertrok bleef het het spannend tot het moment dat we bij de Bremberg de parkeerplaats opdraaiden. Gauw uit de auto springen en de Nordic Arena in rennen. Yes! De loipes waren net vers getrokken. Wat een heerlijk vooruitzicht; lekker drie dagen langlaufen in verse sneeuw.

Drie gebieden verkennen

De vrijdagmiddag en zaterdagochtend hebben we de loipes op de Bremberg talloze keren doorkruist op skating en klassieke ski’s.  Het was best wel zwaar soms, maar we merkten allemaal dat het rollen op skikes of rolski’s ontzettend helpt bij de uitvoering van de juiste techniek. De twee echte beginners kregen een stoomcursus klassiek van Peter en konden daarna al lekker aansluiten bij de groep. Zaterdagmiddag trokken we vanaf de Bremberg via de Verbindungsloipe naar Altastenberg, waar nog eens zo’n tien kilometer klassiek was gespoord. Het was soms wel uitkijken geblazen want het sneeuwdek was op sommige plekken zo dun dat er wel een steen of tak uit tevoorschijn kwam. En dan sta je in één keer stil en lig je op je bakkes, zoals John ook al snel merkte. De derde dag sloten we het weekend af in Girkhausen waar een twintigtal kilometers skating en klassieke loipes op ons lagen te wachten.

P-drie horror

We waren dit weekend niet alleen in Sauerland. Op de Bremberg liggen tal van skiliften en pistes waar duizenden liefhebbers op af komen. De loipes op de Bremberg liggen weliswaar dichtbij de pistes, maar als je in het bos bent merk je daar vrij weinig van en waan je je in een stil en afgelegen oord. Zaterdagochtend parkeerden we op P3, waar je zo de Nordic Arena instapt. Vanaf de parkeerplaats hoorden we al de luide knallen van de biathleten die druk aan het trainen waren. Voor enkelen van ons die ski´s huurden begon de dag wat minder voortvarend. De computersystemen waren helaas uitgevallen waardoor de verhuur van ski’s ruim een uur vertraging opliep.  Het mocht de pret niet drukken en de zaterdag vloog om. Rond half vijf stapten we voldaan uit de loipes, lekker op weg naar het hotel om vroeg aan te schuiven voor het eten. Helaas waren we niet de enigen die dat dachten, want het duurde welgeteld anderhalf uur voordat we 200 meter verder waren en P3 eindelijk konden verlaten. Dat gaat ons geen tweede keer meer gebeuren!

Drie soorten Wurst

Conform de eerdere uitgaven van ons Sauerlandweekend, vertoonde de zondag deze keer ook wat uitvalsverschijnselen. Isabelle en Katinka gaven de voorkeur aan een mooie sneeuwwandeling en de diesel van Peter had er ook geen zin meer in. Er moest een geel autootje aan te pas komen om de auto weer aan de gang te krijgen. Ook bij Kim ging het licht langzaam uit. Heel dapper ging ze als enige de loipes met de skatingtechniek te lijf. Maar naarmate de dag vorderde begon de coördinatie een beetje te haperen en eindigde ze regelmatig als een groen hoopje in de sneeuw. Gelukkig was er de oergezellige skihut van de WSV Girkhausen om weer op krachten te komen. Geen overdreven druk gedoe en een uitgebreide menukaart: Curry Wurst, Danischer Curry Wurst of Bratwurst. Met een overvolle buik keerden we allemaal weer veilig huiswaarts.