Rondje Voorstonden voor bikkels

Twee bikkels verschenen deze natte sombere zondagochtend aan de start voor een prachtige toertocht.

Naast organisator Martin, helaas maar een deelnemer die de weersvoorspellingen negeerden. De toertocht startte vanuit het stationnetje Voorst-Empe. De omgeving van Voorst leent zich uitstekend om te skiken. Het gebied kent veel autoluw en strak asfalt. De toertocht ging langs fraaie boerderijen, de een nog monumentaler dan de ander. Aan ruimte geen gebrek in dit stuk van Nederland.

De tocht voerde verder langs een oud veengebied, nu overgeleverd aan de natuur. We zagen mooie vennen in verwilderd heide- en grasland gebied. Uiteraard passeerden we ook landgoed Voorstonden, prachtig gelegen in een beukenbos, omringt door een gracht en een aangelegd park.

Bij een voormalige molen vonden we warempel ‘Het tuinpad van mijn vader’ en bewonderden we een beekje, ontstaan uit een nabijgelegen bron. Het laatste deel van de route bracht ons bij de IJssel met uitzicht op de sky-line van Zutphen. Tegen de wind in toerden we het laatste stuk, langs een voormalige afslag van de IJssel, weer terug naar het stationnetje. Nat, maar voldaan, hadden we er 18 km opzitten. De tocht is de moeite waard om met een grotere groep nog een keer over te doen!