Succesvol begin Fitstars

Het weer was niet echt aanlokkelijk, maar toch meldden er zich op zondagochtend 3 maart maar liefst 15 (!) deelnemers voor de eerste Fitstars les Nordic Sports. De inschrijving voor het Fitstars programma trok flink aan na de publicatie in diverse kranten en huis aan huis bladen. 19 deelnemers staan nu op de lijst, want een aantal had al aangegeven de eerste les verhinderd te zijn.

Dat cross skaten een all weather sport is, bleek maar eens. Ach, en hoe gaat dat? Eenmaal bezig deren een paar spatjes niet, want ondanks de sombere voorspellingen viel dat allemaal nog wel mee.

Dankzij de vele helpende handen van de in het nieuw gestoken begeleiders en trainers konden de deelnemers al snel de eerste voorzichtige schreden op de rollers zetten. René zorgde er voor dat zij na een warming-up in het gras kennis maakten met de verschillende technieken om jezelf op de cross-skates voort te bewegen. Dubbelstokken, schaatsen, 1 op 2 en natuurlijk remmen. Sommigen stoven al snel en vrij zeker vooruit, anderen deden het nog even wat voorzichtiger aan. In ieder geval had iedereen veel plezier en het “tot volgende week” klonk ook uit vrijwel ieders mond. Er kon zelfs meteen al een nieuw lid worden bijgeschreven.

Zondag 10 maart dus de tweede cross skate les. De week er op in de sneeuw; langlaufen in De Scheg!