Fitstars afgesloten; vervolg gepland

Op zondag 7 april sloten wij de Fitstars kennismakingscursus Nordic Sports af. Met een toertocht konden de deelnemers samen met de leden van onze vereniging het geleerde in de praktijk brengen. Er kon gekozen worden uit 3 afstanden: 3, 7 en 11 km. Voor de Fitstars deelnemers toch nog een hele uitdaging, maar allen zijn gefinisht.

In de Fitstars cursus konden de deelnemers in zes lessen kennis maken met diverse Nordic Sports die wij als vereniging aanbieden: cross-skaten, klassiek rolskiën en dankzij het Smeltfeest op ijsbaan De Scheg in Deventer zelfs langlaufen. Zie daarvoor het verslag hier. In totaal hebben zich 19 deelnemers voor de cursus ingeschreven. Gemiddeld was de opkomst per lesdag zo’n 15 personen. Met vereende krachten heeft het kader van de vereniging zich ingespannen om alle deelnemers te voorzien van materiaal, te begeleiden en les te geven in de verschillende technieken. Daarom  iedereen die daar aan meegewerkt heeft heel hartelijk bedankt.

De cursus Fitstars is een initiatief van het Sportbedrijf Deventer. Ook zij waren zeer tevreden met de aanpak, de begeleiding en de belangstelling voor onze Fitstars bijdrage.

De Fitstars deelnemers krijgen in mei de gelegenheid om de techniek verder te verdiepen middels een vervolgcursus. Voor het cross-skaten zal deze cursus gelijktijdig worden gegeven met de reguliere cross-skate trainingen, het klassiek rolskiën wordt aangeboden op de vrijdagavond. De data hiervoor zijn:

cross-skate rolskiën
zo. 5 mei vr. 10 mei
zo. 12 mei vr. 17 mei
zo 19 mei toertocht zo. 19 mei toertocht
zo. 2 juni vr. 24 mei
zo. 16 juni zo. 26 mei

De cross-skate lessen op de zondag starten allen om 9:30 uur en de eerste les zal weer plaatsvinden op het bekende terrein aan de Schuurmansweg 20A in Diepenveen. De rolski-lessen op de vrijdag zijn in de avond. De exacte aanvangstijd wordt nog vastgesteld.

De vervolgcursus klassiek rolskiën staat ook open voor andere belangstellenden. Wil je daaraan meedoen? Schrijf je dan hier in.