Salland Marathon 2019

Nog
[ycd_countdown id=5508]
te gaan!


Op zondag 13 oktober a.s. klinkt het startschot voor de 7e Salland Marathon Een cross-skate en rolski toer over en langs de Sallandse Heuvelrug. Dat betekent niet alleen klimmen, maar ook heerlijk afdalen over verharde en halfverharde fietspaden.

Er zijn 3 routes.

  • Een 10 km route voor de beginnende cross-skater of rolskiër. Die route blijft nog redelijk vlak.De kilometervreters hebben de keuze uit:
  • een 20 km of
  • een 42 km route.
    Bij deze twee afstanden moeten er een paar pittige heuvels genomen worden, maar dan volgen er ook ontspannen en lange afdalingen.

Het parcours gaat over verharde- of gravelpaden. Heel goed te doen met cross-skates of klassieke rolski’s met brede rubberen wielen.

Startpunt is de voormalige informatieschuur van Natuurmonumenten tegenover Herberg De Pas aan de Molenweg 2 te Haarle. Parkeerruimte volop aanwezig.

In afwijking tot eerdere edities zal de route aangegeven zijn. Hoewel het natuurlijk gezelliger is om in groepsverband de tocht af te leggen, kan een ieder zelf in zijn of haar eigen tempo de tocht afleggen. De 20 en 42 km rollers worden op de voet gevolgd door een “bezem” fiets, die kan bijstaan in geval van pech.

Bij de start zijn kaarten met de route beschikbaar en GPX bestanden voor het gebruik in een GPS apparaat kunnen met onderstaande links gedownload worden. De route is dus dit jaar ook bewegwijzerd.

Opgeven kan via het inschrijfformulier.

Tot zondag 13 oktober!