Skikers airborne?

International Airport Teuge. Zo staat het in Google Maps. Dat klinkt pretentieus, maar vooruit, het is een actief vliegveld waar veel vliegbewegingen plaatsvinden.

Vandaag, zondag 27 oktober, werd er ook op een andere manier bewogen. Om 9:30 uur stonden 5 skikers en een rolskiër klaar om een toer te beginnen in het buitengebied rond Teuge.

De gids van de dag, Martin, had twee routes uitgezet: een korte van 10 km en een langere van 17 km. De groep koos unaniem voor de langere tocht.
Die werd in het vervolg van de tocht eerst met twee kilometer ingekort, maar Martin voegde daar op het eind ongemerkt 2,5 km er aan toe door iedereen rond het vliegveld te leiden.

Iedereen was natuurlijk goed uitgeslapen, want we hadden een uurtje extra in de nacht vanwege de overgang naar de standaardtijd. Het gladde asfalt en het nog gladdere beton rolde prima, dus de tocht werd vlot afgelegd.De betonpaden waren voor de stokafzet niet altijd even gunstig. Vooral Otto had als de klassieke rolskiër daar iets meer moeite mee, maar desondanks werd er een mooi tempo aangehouden.

Met wat onderbrekingen voor fotosessies, ook één met een grote hardloopgroep, waarvan enkelen toch geïnteresseerd ons visitekaartje in ontvangst namen, waren we in een netto tijd van minder dan anderhalf uur terug.

De koffie of chocolademelk met appeltaart bij Take Off gingen er dan ook in als de spreekwoordelijke koek.