Zonnige 7e Salland Marathon

Zondag 13 oktober is de Salland marathon voor de tweede keer op de Sallandse Heuvelrug gereden. De vrijwilligers van DSC Nordic Sports Diepenveen stonden al vroeg klaar in Haarle voor de 21 toertochtrijders. Na de koffie kon iedereen deelnemen aan een lekkere warming up. En dat was ook nodig, want de  20 en 42 kilometer startte meteen met een fikse klim. Bij sommigen zonk de moed een beetje in de schoenen, maar de eerste klim werd direct beloond met een mooie afdaling. De zes toerders die voor de 42 km gingen, toerden in een straf tempo in 2.55 uur naar de finish.

Na afloop stond een welverdiende kom soep klaar. Uit de tafelpraat bleek wel dat de tocht zwaar was, met name door de een aantal stukken op onverharde smalle glibberige  fietspaden. Dit keer konden alle afstanden ook individueel gereden worden. Dit was zeer geslaagd, mede ook door de goede voorbereidingen van vrijwilligers die de tochten perfect gepijld hadden.

Degenen die tijdens het rollen een beetje tijd hadden om links en rechts te kijken, konden volop genieten van de mooie paddenstoelen en herfstkleuren rondom de Sallandse heuvelrug, nog extra benadrukt door de laagstaande zon. Een mooie entourage voor een uitdagende en enerverende tocht. Tot volgend jaar!

Voor een foto-impressie, klik hier