Herfsttinten langs de Schipbeek

Een heerlijk zonnetje, prachtige gekleurde bladeren aan de bomen en frisse temperaturen, die een voorbode zijn van de aankomende winter. Perfecte omstandigheden voor een toertocht langs de Schipbeek.

Negen deelnemers waren om 9:30 uur present op de parkeerplaats bij Zwembad de Looërmark. Één daarvan was helemaal vanuit Schoonoord (Dr) afgereisd om mee te rollen. Hans Buschmann, een Fitstars deelnemer van het afgelopen voorjaar, komt geregeld bij ons langs om mee te rollen met een toertocht.

Het eerste stuk van de route ging over het Britspad, weliswaar een betonnen fietspad, maar met scherpe punten aan de stokken rolden we vlot door. De eerste keuze om een tocht van 8,5 km te volbrengen werd overgeslagen en de groep rolde door tot ten westen van Bathmen. Daar splitstte  de groep zich op voor de 12,9 en de 19,4 km.

De lange afstandrollers zetten hun tocht voort langs de Schipbeek, maar wel over een gravelpad. Uit de commentaren achteraf was het hier en daar even lastig, maar wel te doen.

De 12,9 km groep koos voor het asfalt en nadat bij de afslag naar Parijs toch besloten was om rechtdoor te gaan, konden zij tegen 11:00 uur zich laven aan de koffie met appeltaart bij Peter thuis.

Rond half twaalf schoven de lange afstandsrollers ook aan.

Versterkt door de versnapering keerde iedereen tevreden huiswaarts, behalve Peter natuurlijk, want die was er al.

Voor een foto impressie, klik hier.