Succesvolle start basiscursus X-skate

Onder een heerlijk herfstzonnetje meldden zich 9 deelnemers voor de eerste les van de basiscursus cross skaten. De tiende inschrijver was verhinderd. Die stond namelijk langs de ijsbaan in Thialf bij de selectiewedstrijden de deelnemers aldaar aan te moedigen.

Een mooi aantal aanmeldingen dus en een goede opkomst.

Onder leiding van René Schils werden de eerste stappen nog in het gras gezet, maar al snel konden de cursisten aan de bak. Aandacht werd er gegeven aan het dubbelstokken, het remmen, schaatspas zonder stokken en uiteraard aan de bekende 1 op 2 techniek. Eerst nog de basis, de verfijning komt later.

De les werd al afgesloten met een kort tochtje rondom de bekende trainingslocatie het Eikendal.

Over twee weken, zondag 17 november volgt de tweede les.

Voor een impressie van de les, klik op onderstaande foto.