Ut på tur, aldri sur.

Volgens Menno vrij vertaald uit het Noors: “Ga er op uit en je houdt een goed humeur.” Dat was wel het motto van de toertocht de zondagochtend van 8 december j.l. De weersvoorspellingen waren niet best en kwamen, zoals je altijd zult zien wanneer je het niet gebruiken kunt, nog uit ook. Een andere Noorse uitdrukking “Det finnes ikke dårlig vaer, bare dårlige klaer!” deed vandaag wel opgeld (er bestaat geen slecht weer, wel slechte kleding).

Begonnen we nog droog aan de toer, kwam even later de regen toch flink uit de lucht vallen. Met een stevige wind erbij, volgens Martin wel met stoten tot 65 km/uur, moest er flink gebikkeld worden. En het was nog wel de afsluiting van de basiscursus cross-skaten. Gelukkig kwamen er toch een paar deelnemers opdagen en die hebben zich van hun beste kant laten zien. Met nog 7 leden erbij, waagde de groep zich aan een tocht van 7 of 12 km.

De basiscursusdeelnemers waren gelukkig verstandig en kozen voor de 7 km. Menno nam hen onder zijn hoede en Wesley, die klassiek rolskiede, sloot zich bij hen aan. De overige 5 cross-skaters sloegen af voor de 12 km.

Die werd vlot afgewerkt door het straffe tempo dat Jan-Willem aanhield. Een sanitaire noodstop van Peter bij de Wildenberg hield de groep even op, maar de weg werd over een mooi pad, het Randepad, vervolgd. Al snel was deze groep weer terug in Diepenveen.

Helaas was de kantine van DSC gesloten, zodat een gezellige nazit er niet in zat. Iedereen dus snel naar huis om bij de kachel of onder de douche weer op te warmen.

De basiscursus kan als succesvol worden bestempeld, want van de deelnemers overweegt toch het merendeel het lidmaatschap van onze vereniging of hebben zich al aangemeld.

Volgende week zondag 15 december sluiten we 2019 af met de “Lichtjestocht”. Komt allen tezamen…

Voor meer beeldmateriaal, klik hier.