2020: een jaar op rolletjes!

Vlak voordat wij met z’n allen aanschoven aan de Kerstdis en de schaal met oliebollen, hebben de trainers de koppen bij elkaar gestoken en het programma voor de eerste seizoenshelft van 2020 samengesteld.

We beginnen op 19 januari a.s. met een cross-skate training. De locatie wordt in de week ervoor bekend gemaakt.

In het programma is naast het cross-skaten nog meer ruimte ingebouwd voor rolskiën. Een kleine groep van de leden beoefent ook deze variant van “rollend” langlaufen, de meesten daarvan naast ook het cross-skaten. Wil je die variant ook leren, let dan even op de lessen die vanaf 1 maart gaan starten. Als trainingslid kun je aan dat lesprogramma deelnemen zonder verdere kosten.

De maanden januari en februari doen wij het nog even rustig aan met afwisselend een techniektraining cross-skaten en een toertocht voor allemaal. Het blijkt dat deze maanden veel mensen onderweg zijn naar sneeuw en ijs of de weersomstandigheden zitten tegen. Cross-skaten en rolskiën kunnen het hele jaar door, behalve … als het sneeuwt!

Over sneeuw gesproken. Op het programma staat ook het langlaufweekend naar het Sauerland vanaf vrijdag 24 t/m zondag 26 januari a.s. We duimen uiteraard voor sneeuw, maar we maken er sowieso een gezellig weekend van. Wil je misschien ook mee, laat het dan even weten aan Otto Cazemier: otto@ciscon.nl

Verder worden er nog besprekingen gevoerd met ijsbaan De Scheg om, net als afgelopen jaar, weer te gaan langlaufen op een 400 m sneeuwbaan tijdens het zogenaamde Smeltfeest: de laatste dag van het ijsseizoen. Dit jaar zal dat dan plaatsvinden op 15 maart a.s.

Het hele programma kun je vinden in onze clubagenda; zie ook hieronder.

Wij hopen je zo snel mogelijk weer te zien bij de trainingen of bij de start van een toertocht. Tot dan!