Winterse afsluiting

Op 15 maart a.s. eindigt de winter  – die dit jaar voor de liefhebbers van sneeuw en ijs die naam eigenlijk niet waardig is – op de ijsbaan De Scheg in Deventer wel in een winterse sfeer.

We gaan weer langlaufen!

Voor het Smeltfeest wordt er door de ijsmeester en zijn mensen net als vorig jaar voor de tweede keer een 400 m sneeuwbaan neergelegd met een heuse loipe. Om 11:00 uur kunnen de leden en de cursisten van onze vereniging dan de latten onderbinden voor oefen- en trainingsrondjes. De toegang tot de ijsbaan wordt voor de leden en cursisten door de vereniging vergoed.

Vanaf 12:00 uur worden er elk uur clinics voor langlauf belangstellenden verzorgd door onze instructeurs en (hulp)trainers. De laatste clinic start om ca. 15:00 uur. Om 16:00 gaan de ijsmachines uit en kan de grote Smelt beginnen.

Heb je geen langlaufski’s? Geen probleem! IJsbaan De Scheg zorgt voor het materiaal dat verder zonder kosten gebruikt kan worden bij de clinics. Daar zijn ook vele kleinere maten bij, zodat ook kinderen v.a. ongeveer groep 7 en 8 van de basisschool hun eerste glijdende passen kunnen maken. Bij voldoende belangstelling start er om 13:00 uur een clinic speciaal voor de jongere langlaufers.

Naast het langlaufen kun je natuurlijk ook je schaatsen nog onderbinden, sleetje rijden en er zijn nog veel meer activiteiten in een winterse setting.

Dus, geniet nog even van de winter. Daarna kan het weer warmer worden en ga je gewoon door met cross-skaten en rolskiën. De sneeuwloze varianten van langlaufen!

Zie ook het programma van het Smeltfeest op IJsbaan De Scheg