Weer samen op pad!

Toertocht Beekbergerwoud

(door Christel van Essen en Wesley Jonker)

Lang gerekt op pad

Twaalf mannen en drie vrouwen verzamelden zich vanochtend bij carpoolplaats ‘de Kar’ voor een mooie toertocht. De groep werd door de hoge opkomst opgesplitst. Zeven deelnemes gingen voor de 10 km en 8 voor de 17 km variant. De tochten waren uitgezet door Martin. Een tocht van Martin betekent vaak mooie routes over betonpaden en bruggetjes.

Met zeven man en één vrouw sterk begonnen we aan de tocht van 17 km. Dit keer echter weinig beton en slechts één bruggetje. Over veel asfalt kwamen we langs mooie stukken natuur ten zuid-oosten van Apeldoorn. Gedurende de tocht hebben we netjes afstand gehouden zoals dat volgens de richtlijnen vereist is in deze tijd. Het hoogtepunt kwam al vrij vroeg op de route. Een korte stop bij de wallaby’s die lekker aan het rondspringen waren. Overigens hielden zij zich niet zo nauw aan de anderhalve meter afstand. Een uur en twintig minuten later met veel wind en wat regen waren we weer terug bij het startpunt.

De 10 km groep was al wat eerder terug. Hun tocht verliep voor een deel gelijk aan de 17 km. Ook hier geen betonpaden, maar ook geen bruggetjes. Wel veel door op het open land. Een lang stuk richting Klarenbeek de wind in de rug, maar het laatste “rak” toch “hoog aan de wind”, oftewel de wind en wat spetters regen schuin van voren. Al met al werd hun toer vlot afgewerkt, want na ruim een uur en in een gemiddelde bewogen tijd van bij 12 km/uur waren zij al weer terug.

Helaas dit keer geen gezamenlijke afsluiting met een lekker bakje koffie of thee (en gebakje). Dan maar thuis, zolang de corona maatregelen gelden.

De 17 km rollers bij het ene bruggetje
De 10 km groep voor de wind richting Klarenbeek