Mooie opkomst bij clubtoer Loo e.o.

De tweede clubtoer na de lock-down werd weer goed bezocht. Dertien deelnemers verzamelden zich op 7 juni om 9:30 uur bij het zwembad De Looërmark voor een tocht van 12,3 of 17,5/19,7 km door Loo en omstreken. De kilometervreters konden onderweg nog kiezen uit twee routes. De eerste 8,5 km waren gelijk aan elkaar. Pas bij de stuw in de Schipbeek splitsten de routes zich van elkaar af.

Zeven clubleden en oud-lid Joke van Kampen sloten bij Peter Jansen aan voor de tocht van 12,3 km. Christel, Eva, Luc en Jan-Willem waagden zich aan de langere versie.

Conform ons corona-protocol werd de 12,3 km groep in twee subgroepjes gesplitst, maar toch al vrij snel ontstond er een lang gerekt lint van cross-skaters en rolskiërs door het Sallandse landschap. Op cruciale punten werd op elkaar gewacht en zo ontstond er toch één groep. Tijdens het rollen zeker, maar ook tijdens het wachten werd zo veel mogelijk de 1,5 m afstand in acht genomen. De km-vreters waren met z’n vieren, dus dat gaf geen problemen wat dat betreft.

De routes kenden verschillende soorten terrein waarover gerold moest worden: asfalt uiteraard, maar ook de nodige stukken met onverharde gravelpaden. Die laatsten waren doorgaans vrij smal, dus de cross-skaters moesten aan de bak met dubbelstokken. De rolskiërs konden op zulk terrein dankbaar gebruik maken van de blokkeermechanismen in een rollers en de klassieke diagonale pas er in zetten. Dat dubbelstokken deed Joke verzuchten dat ze nu weer begreep waar de “C” voor stond in cross-skaten. Ze was nog maar weer kort geleden begonnen met cross-skaten en had nog niet veel over onverharde paden gerold.

Natijd was er corona-proof koffie of thee in de tuin. Helaas dwong een regenbuitje de deelnemers toch nog even naar binnen, waarbij een ieder met z’n eigen stoeltje zich in de kamer verspreidde.

De volgende toer op zondagochtend 21 juni. Vroeg in de morgen het zonnegloren tegemoet bij de midzomer-zonnewendetocht.