Mooie opkomst proefles cross-skate

Een mooie opkomst van 9 deelnemers aan de eerste proefles van dit najaar.

Cross-skaten stond er op zondag 27 september op het programma. De nieuwe picknicktafels konden meteen goed worden gebruikt. De gebruikelijke ontvangst, een kopje koffie met wat lekkers erbij, kon corona-proof op de vereiste 1,5 m afstand van elkaar genuttigd worden. Na een korte inleiding bonden de deelnemers de cross-skates onder.

De warming-up eerst veilig op het gras, maar daarna los op het asfalt. Dubbelstokken en remmen. Wel zo prettig dat je weet dat je kunt stoppen. Daarna ging cursusleiding René Schils al snel over op de schaatsbeweging en de stokafzet. Even werd er al geproefd aan de toch lastige 1 op 1 afzet. Met nog een kort rondje buiten het terrein als afsluiting hebben de deelnemers – in het kort – kennis kunnen nemen van het cross-skaten.

De les werd voor het eerst ook live gestreamd via Facebook. Zie: https://www.facebook.com/DSCnordicsports

Zondag 4 oktober is de proefles rolskiën. Aanmelden kan nog steeds.