Rollen in de Driehoek

Succesvolle rolski en cross-skate toertocht in de steden driehoek

Jaarlijks organiseren wij de Salland Marathon, een toer waaraan skaters en rolskiërs uit heel Nederland kunnen meedoen.  Zoals al eerder gemeld heeft het bestuur besloten om een Corona verantwoorde variant te organiseren. Wat eerst een “open” clubtoer zou zijn, werd uiteindelijk de Steden Driehoek Toer.

Afgelopen zondag 11 oktober vertrok een gemengd veld van 23 deelnemers (en twee fietsters) vanaf Kampeerboerderij Den Hoek in Wilp. Naast de eigen leden, waren er dit keer ook veel deelnemers van de rolski vereniging  RW Rottemeren.  Zelfs het buitenland was goed vertegenwoordigd met een Zweedse en twee deelnemers met Estlandse roots. 

Na de koffie en boterkoek  konden de rollers  starten, waarbij er keuze was tussen de 10, 15, 23, 30 of 40 kilometer. De toerders werden verzocht om op gepaste afstand van elkaar te rollen en daar hield men zich keurig aan. In tegenstelling tot andere jaren,  waar iedere 15 km een verzorgingspost met vrijwilligers stond opgesteld, moesten de deelnemers dit jaar hun eigen drinken en energierepen meenemen.  

De 40 km tocht raakte de 3 steden Apeldoorn, Zuthen en Deventer net niet.  Alle deelnemers uit Rotterdam waren zeer te spreken over de mooie routes in een  afwisselende omgeving.

Ter afsluiting had Kampeerboerderij Den Hoek een  heerlijke kop groentesoep in de aanbieding, waar volop gebruik van werd gemaakt.

Ondanks de aangepaste vorm van de marathon ten opzichte van andere jaren, was het een geslaagd evenement. Enige smet was helaas een lelijke val op ongeveer 1/3 van de 40 km toer van één van de deelneemsters. Zij toonde echter karakter door de tocht helemaal uit te rollen. Oh ja, en een Fietsknooppuntenbordje dat op de 15 km toer omgedraaid aan de paal bleek te zitten. Maar dat allemaal mocht een mooie tocht niet in de weg staan.

Hieronder een paar foto’s, maar voor een uitgebreide impressie klik hier.