Wanneer weer samen rollen?

Het laatste berichtje op onze site dateert alweer van even geleden. Door de maatregelen rondom de corona-pandemie zijn ook bij onze club alle activiteiten stil gelegd.

Vlak voor het ingaan van de huidige lockdown hebben de deelnemers aan de basiscursus cross-skaten en rolskiën nog één keer aan een les kunnen deelnemen, maar de cursus voor hen is nog niet afgerond. Een gelukje bij het ongeluk van de lockdown hebben ze nog wel. Alle deelnemers hebben het lesmateriaal natuurlijk mee kunnen nemen naar huis om te oefenen. En in je eentje of hooguit met z’n twee buiten lekker sporten was natuurlijk nog mogelijk.

Daarnaast hebben we nog een gelukje gehad. Zeker voor de liefhebbers van sneeuw en ijs. Een flink aantal van onze leden heeft de lange latten ondergebonden en zijn gaan langlaufen in ons eigen land. Een aantal dagen na de kou-inval kon er ook op natuurijs geschaatst worden en dat hebben zeker ook een aantal van ons gedaan.

Maar wanneer kunnen we weer samen rollen?

Er gloort wat licht aan de horizon. De vaccinatiecampagne is nu redelijk op stoom gekomen, het voorjaar en daarmee het betere weer komt er aan en voor over enkele weken zijn versoepelingen aangekondigd. Zo wordt het buitensporten voor volwassenen vanaf 27 jaar met ingang van woensdag 17 maart weer mogelijk met maximaal 4 personen. Onduidelijk is nog of dat ook betekent dat één begeleider op 4 deelnemers aan een training is toegestaan. Ergens hopen wij dat wel, want dan kunnen de lessen en de trainingen weer beginnen.

Houd de berichten en onze website in de gaten!

Hopelijk tot gauw en op rolletjes!