Dauwtraptocht 2021

Hemelvaart. Het moment voor het bekende “dauwtrappen”. Op de fiets, wandelend, maar waarom niet eens op cross-skates of rolski’s? We hebben er nog even mee gewacht of het wel allemaal kon met de Covid-19 maatregelen. Maar iedereen stond te trappelen om eens te gaan. Het buitensporten was toegestaan voor groepen van maximaal 4 personen met 1 begeleider/trainer. Wel, als er dan één in de groep de kaart bij zich heeft en functioneert als gids/begeleider, dan kunnen we met 5 personen op stap.

Met die gedachte stelde Martin Rorije 2 routes samen met verschillende opstappunten. Per startplek konden dan 4 personen plus de gids zich melden en corona-proof op weg gaan.

En veel van de leden van de club meldden zich aan. Een beginnersgroep voor de 8 km en twee gevorderde groepen voor de 17 km.

Om klokslag zeven uur in de vroege morgen vertrokken de cross-skaters en rolskiërs. De beginnersgroep, Danny, Monique, Constance en met de kaart in de handen van Peter vertrokken vanuit Twello. Vanaf de Worp bij Deventer vertrokken Gilles, Frans, Elly met Hans als begeleider. In die groep was helaas een afzegging, want anders had die ook vol gezeten. Martin, die de kaart uit zijn hoofd kende, nam het voortouw voor de snelle groep die vertrok vanaf de carpoolplaats langs de A1 bij Twello. Met Anneke, René, Luc en Eva was hij vlot onderweg.

Het weer werkte voortreffelijk mee. De ochtendnevel trok onder de warm wordende zon snel op en de natuur kwam op gang met klaterend vogelgezang. Dat is toch het mooie van op tijd beginnen. De rust die er nog heerst en de natuur die ontwaakt.

Nadat iedere groep hun ronde had volbracht, volgde er een korte nazit per groep. In elke groep was er voor koffie met iets lekkers erbij gezorgd. Zo ontstond toch weer het bekende DSC groepsgevoel. Iets dat wij helaas node hebben moeten missen.

Het was een leuke en gezellige tocht.