Pinkstertoer 2021

Een record aantal deelnemers aan de clubtoer

19 mei 2021. De coronapandemie lijkt langzaam op zijn retour. De maatregelen worden verlicht. Buiten sporten in grotere groepen tot maximaal 30 personen worden weer toegestaan.

30 personen! Dan kunnen wij weer als hele club op pad. Met dat maximum komen wij wel weg…

Maar wat gebeurde er? De leden van DSC Nordic Sports stonden te trappelen om weer met elkaar op pad te gaan. Dat bleek al bij de Dauwtraptocht met Hemelvaart, maar nu met de Pinkstertoer helemaal. Tweeëntwintig (22!) aanmeldingen. Het maximum kwam in zicht en dan hadden zich nog lang niet alle leden en alle cursisten zich aangemeld. Inmiddels waren namelijk wij ook weer gestart met een basiscursus cross-skaten en de cursisten waren uitgenodigd om mee te gaan.

Eén aanmelder had zich helaas vergist in de tijd die nodig was om het startpunt vanuit huis te bereiken, zodoende stonden er 21 cross-skaters en rolskiërs op Pinkstermaandag om 9:30 uur klaar om te vertrekken. Twee routes waren er uitgezet door Luc Jans; een kortere route van ca. 9 km voor de beginnende en wat langzamere rollers en een langere van 17 km voor de gevorderde en snellere vrouwen en mannen. De routes startten bij De Reuvershoeve vlakbij Brummen en voerden langs de IJssel en via Brummen en/of Oeken weer terug naar het startpunt. De tocht begon droog, maar een uitgestrekt regengebied schoof langs de lijn Arnhem-Apeldoorn langzaam noordwaarts, maar ook op in oostelijke richting. De regenjasjes moesten wel aan, maar dat mocht verder niet deren.

Een harde knal bij de gevorderde groep maakte dat Jurgen Onland zijn tocht moest afbreken en lopend richting de finish moest. Klapband. Gelukkig was het hemelsbreed niet zo ver en troffen de overige deelnemers hem bij terugkomst zittend op het terras van de Reuvershoeve aan.

Jan-Willem Peters had als penningmeester de pinpas mee en op het terras kregen de deelnemers een kop koffie en wat lekkers aangeboden door de club. Maar er was nog wat meer in petto.

René Schils had het initiatief genomen om een trofee in te stellen voor het meest “trouwe” clublid. Diegene die het trouwst aan de toertochten deelneemt. Aan Menno Faber als “founding father” van de club en diegene die het “skiken” naar Salland bracht de eer om die trofee uit te reiken. Allereerst moest hij de naam van die trofee onthullen en tot zijn grote verrassing draagt die wisseltrofee zijn naam. Aan Wesley Jonker de eer om de eerste bezitter van deze trofee te zijn.

Hieronder een filmverslag van de dag. Voor foto’s e.d. klik dan op deze link: 20210524 Pinkstertoer.