Aftrap toerseizoen 2022

Op zondag 30 januari j.l. de opening van het toerseizoen 2022 met een heerlijk zonnige, maar winderige tocht langs de IJssel.

Negen cross-skaters en twee rolskiërs meldden zich aan de Gelderse kant van het Wijhese veer voor een toch van ca. 12 km. Als gezegd: het zonnetje scheen weer eens, maar dat kwam dan ook door de wind. Zodra de tocht in een noordelijke richting boog, moest daar tegen in worden gebeukt. Maar het was de moeite zeker waard.

Tijdens de afsluitende koffie was het tijd voor de uitreiking van de felbegeerde Menno-Faber-Wisseltrofee, de jaarlijkse prijs voor het meest actieve clublid. Na het einde van de lockdown, in mei 2021, organiseerde DSC Nordic Sports 23 activiteiten voor de leden, waarvan 12 toertochten en 11 techniektrainingen. Na een spannende strijd ging de beker dit jaar naar Monique Alberts.