10e Salland Marathon

Voor de 10e keer organiseren wij op zondag 9 oktober a.s. een (cross)skate en rolski-marathon in onze contreien. Na de laatste twee keer in de stedendriehoek Deventer – Zutphen – Apeldoorn te hebben gerold, keren we weer terug in het Sallandse landschap. Toch de roots van onze vereniging.

We dagen je uit om één van de afstanden die uitgezet worden te rollen: 14, 30 en 42 km. De langste afstanden rollen (deels) over de Sallandse Heuvelrug. Dichterbij het langlaufgevoel in Nederland kun je op de skates en rolski’s haast niet komen. Slingerende fietspaden door bos en langs heide en uiteraard met een paar klimmetjes, maar met evenzo makkelijke afdalingen.

Voor de inwendige mens wordt bij start en finish gezorgd en de deelnemers aan de 30 en 42 km vinden onderweg ook een verzorgingspost met wat te eten en te drinken.

De kosten bedragen:

  • Leden : € 2,50 per persoon
  • Niet-leden : € 9,00 per persoon

De start en finish vindt plaats vanuit het “Naoberlookaal” in het buurtschap Loo vlakbij Bathmen. Makkelijk te bereiken vanaf de afslag “Bathmen” aan de A1 of als je vanuit het oosten komt afslag “Holten, Lochem”. In beide gevallen niet meer dan 5 minuten vanaf de afslag.

Het exacte adres is Scheperboersweg 2, 7437 RG Loo (Bathmen).

Alle afstanden starten om 10:00 uur.

De route is deels uitgepijld en deels wordt het Fietsknooppunten netwerk gevolgd. Routebeschrijvingen en kaart zijn bij de start beschikbaar. Ook kun je de route downloaden als GPX bestand om te gebruiken in bijvoorbeeld je sporthorloge o.i.d.

De route kun je dus individueel afleggen, maar als je dat prettiger vindt, kan het ook in een peloton onder fietsbegeleiding, die tevens enige reservematerialen zal meenemen voor eventuele materiaalpech.

Zien wij je zondag 9 oktober?

Durf jij de uitdaging aan?

Inschrijven kan via het inschrijfformulier Salland Marathon 2022.