Geslaagde 10e Marathon

Een zeer geslaagde dag! Prachtig weer, een echte gouden oktoberdag, en 32 rolskiërs verzamelden zich afgelopen zondagochtend in het NaoberLOOkaal van het zonnige Loo bij Bathmen. Daar stond de 10de Salland Marathon op het programma, verzorgt door onze club.

Bij de inschrijving bleken zowel clubleden als deelnemers uit alle delen van het land, van Terschelling tot Rotterdam en Uden, mee te willen doen. Deelnemers konden kiezen uit 14, 30 of 42 km.

Het prachtige weer en de perfecte voorbereiding schepten ideale condities voor een fijne ervaring op de Sallandse heuvelrug. Een groot aantal vrijwilligers stond klaar om de marathon soepel te laten verlopen. Alle paden van de routes waren daags van te voren helemaal schoongeveegd met een tractortje en alle routes waren perfect uitgezet met pijlen. Nadat iedereen voorzien was van koffie en een feestelijk gebakje kon men starten aan zijn of haar gekozen afstand. De temperatuur bij de start van 8 graden en strakblauwe hemel boden de perfecte conditie voor de deelnemers om rustig op gang te komen en warm te worden. Alle afstanden werden begeleid door een fietser om bij eventuele materiaalpech of valpartijen te kunnen ondersteunen.

De 42 km route voerde de deelnemers via Nieuw Heeten en Haarle over de Sallandse Heuvelrug naar de Holterberg . Grote kans dat wandelaars en fietsers daar rolskiërs en cross-skates zijn tegengekomen bij hun uitje op de Sallandse Heuvelrug. Het glooiende landschap, met de prachtige uitzichten en mooie fietspaden riep bij de rollers het heerlijke gevoel van langlaufen op. Halverwege stond een bemande bevoorradingspost, waar de deelnemers een welverdiende pauze konden nemen en hun vocht- en energieniveau konden bijvullen. Via Holten eindigde de route weer in Loo, bij Bathmen. Degenen die de 42 hebben gerold, hebben 160 hoogtemeters afgelegd. Het stijgen en dalen op niet heel glad asfalt zijn de meeste toerders niet gewend en maakte het voor de meeste deelnemers tot een uitdagende tocht. Bij de evaluatie bij een kop soep met een broodje, bleek dat de toerders moe, maar zeer voldaan waren.

Voor meer foto’s, zie het Google album.