11e Salland Toer 8 oktober 2023

Op zondag 8 oktober a.s. organiseren wij voor de 11e keer een (cross)skate en rolski-toer in onze contreien. Ook deze keer rollen wij rond en over de Sallandse Heuvelrug.

We dagen je uit om één van de afstanden die uitgezet worden te rollen: 14, 30 en 42 km. De langste afstanden rollen (deels) over de Sallandse Heuvelrug. Dichterbij het langlaufgevoel in Nederland kun je op de skates en rolski’s haast niet komen. Slingerende fietspaden door bos en langs heide en uiteraard met een paar klimmetjes, maar met evenzo makkelijke afdalingen.

Voor de inwendige mens wordt bij start en finish gezorgd en de deelnemers aan de 30 en 42 km vinden onderweg ook een verzorgingspost met wat te eten en te drinken.

Het inschrijfgeld bedraagt:

  • Leden : € 7,50 per persoon
  • Niet-leden : € 10,00 per persoon

Graag inschrijven tot en met uiterlijk woensdag 4 oktober. Ter plekke inschrijven kan ook, maar dan moeten wij het inschrijfgeld met € 2,50 verhogen.

De start en finish vindt plaats vanuit het “Naoberlookaal” in het buurtschap Loo vlakbij Bathmen. Makkelijk te bereiken vanaf de afslag “Bathmen” aan de A1 of als je vanuit het oosten komt afslag “Holten, Lochem”. In beide gevallen niet meer dan 5 minuten vanaf de afslag.

Het exacte adres is Scheperboersweg 2, 7437 RG Loo (Bathmen).

Alle afstanden starten om 10:00 uur.

De route wordt aangegeven met pijlen. Routebeschrijvingen en kaart zijn bij de start beschikbaar. Ook kun je de route downloaden als GPX bestand om te gebruiken in bijvoorbeeld je sporthorloge o.i.d.

De route kun je dus individueel afleggen, maar als je dat prettiger vindt, kan het ook in een peloton onder fietsbegeleiding, die tevens enige reservematerialen zal meenemen voor eventuele materiaalpech.

Impressie van de toer van 2022

(Met dank aan Outdoorsports)

Rol jij met ons mee op zondag 8 oktober 2023?

Inschrijven kan via het inschrijfformulier Salland Marathon 2023.