Proefles Nordic Sports op rolletjes

Op zondagochtend 10 september geven de trainers van Nordic Sports een algemene proefles rolski en cross-skating op het verharde handbalterrein van DSC in Diepenveen.

De Scandinavische landen zijn populair deze zomer en de Nordic sporten zijn in opkomst! De basis van beide technieken is het langlaufen. Klassiek langlaufen kun je zonder sneeuw en loipes leren op rolski’s, bijvoorbeeld als voorbereiding op een langlauftocht deze winter. De skating-techniek leer je op speciale cross-skates met twee luchtbanden. Hierdoor kun je ook tochten maken over onverharde weggetjes.

Nordic skating is de moderne langlauftechniek zonder loipes, waarbij je een schaatsbeweging maakt, terwijl je je afzet met de stokken. Enorm gezond, want door deze bewegingen gebruik je spieren in je hele lichaam. De vrij technische bewegingen vragen wel wat van je coördinatie, evenwicht en uithoudingsvermogen. De intensiteit van bewegen kun je zelf bepalen, zodat ook beginners al snel mee kunnen rollen met de wekelijkse trainingen en toertochten. Kosten proefles (ca. 2 uur) en materiaalhuur € 10. Eind september start ook een basis-cursus (3 lessen). Kijk op de website www.sportindeventer.nl en meld je aan of schrijf je hier in.