Training

Training cross-skaten en klasssiek rolskiën.
Een training duurt ongeveer een anderhalf uur. De training bestaat uit twee delen. Na een warming-up wordt er eerst aandacht geschonken aan de techniek. Om de week is er specifieke aandacht voor of cross-skaten of rolskiën. Beoefen je niet de specifieke vorm die aan bod komt, dan krijg je een aparte opdracht, of het technische deel is voor beide vormen geschikt. Het technische deel neemt ongeveer 40 minuten in beslag.

Na de techniek wordt circa 40 min gewerkt aan uithoudingsvermogen en snelheid. Die training is bedoeld voor cross-skaters en rolskiërs. Middels interval trainingsvormen wordt effectief getraind om het uithoudingsvermogen te verbeteren. Daarbij verbetert ook de snelheid. Doel is natuurlijk om gemakkelijk een toertocht te kunnen volbrengen.

De trainingen vinden plaats op zondagochtend van 9:30 tot 11:00 uur op een zoveel mogelijk afgesloten parcours, zodat de trainingsgroep gemakkelijk bij elkaar blijft.

De training vindt plaats op verschillende locaties, afhankelijk van de inhoud van de training. De locatie wordt in de week voorafgaand aan de training door de trainer bekend gemaakt.

Als er een clubtocht gepland staat, dan is er geen training.

Specials
Tijdens een aantal techniektrainingen willen we iets bijzonders doen. Bijvoorbeeld een training schieten met lasergeweer (zoals bij biatlon) of cross skaten op een bijzondere plaats. Zodra deze specials bekend zijn, worden ze in de agenda geplaatst!

Video trainingen
Vanwege omstandigheden met het Corona virus in voorjaar 2020 hebben de trainers ook een aantal videotrainingen samengesteld.

Doelgroep
De techniek trainingen zijn bedoeld voor mensen, die de basiscursus hebben afgerond of op een andere manier een (licht) gevorderden niveau hebben bereikt.

Meedoen?
Deelname aan trainingen is gratis voor leden (toer-leden: € 5,00 per training). Niet-leden kunnen meedoen voor € 10,00 per keer.

Agenda trainingen
Kijk voor de data in onze agenda.

Locaties
Veel gebruikte locaties voor de trainingen zijn: DSC terrein (Schuurmansweg 20A, Diepenveen); Eikendal (Neusinksdijk, Diepenveen), omgeving De Haere / IJsseldijk (start meestal vanaf de Kleine Wildenberg); de wielerbaan rondom het Borgelerbad (Borgelerdijk, Deventer) en het Rijsterborgherpark (centrum Deventer).