Training

Techniektraining cross-skaten en klasssiek rolskiën.
Om de 14 dagen wordt er een techniektraining georganiseerd op de zondagochtend van 9:30 tot 11:00 uur. Deze training vindt doorgaans plaats op de wielerbaan Deventer aan de Borgelerdijk, maar specifieke trainingsdoelen kunnen ook aanleiding geven tot een andere trainingslocatie. Dat wordt in de week voorafgaand aan de training bekend gemaakt bij de leden

Er wordt aandacht besteed aan beide techniekvormen; dus zowel het (cross)skaten als het klassiek rolskiën. Per training heeft wel één van beide techniekvormen de focus, maar de andere techniekvorm komt zeker ook aan bod.

Een training duurt dus ongeveer een anderhalf uur. De training bestaat meestal uit twee delen. Na een warming-up wordt er eerst aandacht geschonken aan de techniek.

Na de techniek worden de technische oefeningen gebruikt om ook te werken aan uithoudingsvermogen en snelheid. Middels herhalingen en (lichte) interval trainingsvormen wordt effectief getraind om het uithoudingsvermogen te verbeteren. Daarbij verbetert ook de snelheid. Doel is natuurlijk om gemakkelijk een toertocht te kunnen volbrengen.

Op de zondag zonder een geplande training staat vrijwel altijd een clubtocht op het programma.

Conditietraining
In de herfst- en wintermaanden vanaf half september tot april wordt op de dinsdagavond gewerkt aan de conditie. De training is geschikt voor zowel (cross)skaters en klassiek rolskiërs. Middels intensieve en extensieve intervalvormen wordt er gewerkt aan kracht, conditie en snelheid. Zeer aanbevelenswaardig om je conditie te verbeteren en daarmee voordeel te krijgen en te hebben bij toer- en prestatietochten.

De trainingen vinden plaats vanaf de parkeerplaats bij de Ulebelt in de Vijfhoek in Deventer. Aanvang trainingen 19:30 uur en de training duurt ook hier maximaal anderhalf uur. De kern van de training na eerst een warming-up duurt maximaal drie kwartier om daarna nog uitrollen voor de cooling-down.

Specials
Tijdens een aantal techniektrainingen willen we iets bijzonders doen. Bijvoorbeeld een training schieten met lasergeweer (zoals bij biatlon) of cross skaten op een bijzondere plaats. Zodra deze specials bekend zijn, worden ze in de agenda geplaatst!

Video trainingen
Vanwege omstandigheden met het Corona virus in voorjaar 2020 hebben de trainers ook een aantal videotrainingen samengesteld.

Doelgroep
De techniek trainingen zijn bedoeld voor mensen, die de basiscursus hebben afgerond of op een andere manier een (licht) gevorderden niveau hebben bereikt.

Meedoen?
Deelname aan trainingen is gratis voor leden (toer-leden: € 5,00 per training). Niet-leden kunnen meedoen voor € 10,00 per keer.

Agenda trainingen
Kijk voor de data in onze agenda.

Locaties
Veel gebruikte locaties voor de techniektrainingen zijn: DSC terrein, Schuurmansweg 20A Diepenveen, voor cursisten; de wielerbaan rondom het Borgelerbad, Borgelerdijk 3 Deventer. Af en toe wordt uitgeweken naar: omgeving De Haere / IJsseldijk, start meestal vanaf de Kleine Wildenberg en parkeerplaats Zwembad Looërmark (Loo-Bathmen).